Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2013 08:48 - Българи срещу българи
Автор: encho1 Категория: История   
Прочетен: 2556 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.08.2013 09:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Честта на нацията е нещо реално съществуващо. Народите, които не желаят да отстояват честта си, рано или късно губят свободата и независимостта си, което в края на краищата е наистина справедливо, тъй като мизерните поколения, лишени от чест, не заслужават да се ползват от благата на свободата. Който желае да остане страхлив роб, той не може да притежава чувство за чест, понеже заради него неизбежно ще му се наложи да влезе в конфликт с едни или други враждебни сили.” 

Българи срещу българи

Не е лесно да се коментират тези факти и събития, когато българи са избивали българи, но за съжаление това се е случвало твърде често в нашата история. Разбира се всяка от страните оправдава действията си, че го е правила в името на България и обявява другите за предатели и пр.
          Сега ще ви разкажа една история в която българи са убивали българи и причините, поради които се е стигнало до там. Нека всеки сам си направи извод, за какво са убивали едните и за какво другите.
          Ако някой знае подобни истории е добре да ги сподели, за да се узнае истината за тези времена. И да се помни!
          Ще се спра на две жени от едно и също село  – Енчовци, Тревненско. И двете убити. Едната е убита от полицията в местността „Сечен камък” (между Габрово и Трявна), заедно с други ятаци и шумкари, по късно наричани партизани. Умишлено не споменавам броя, имената, датите, защото това всеки лесно може да узнае. И сега, който мине от там ще види внушителен паметник, издигнат в тяхна чест. Тази жена е била ятачка на шумкарите и е членувала в нелегална бойна организация, поставила си за цел по насилствен начин да свали законно избраното правителство и да наложи комунистически режим, васален на СССР. С какво се е занимавала тя, какво е направила за да бъде убита? Вижте сами:

Документ № 453 „Из разузнавателно известие на Началник-щаба на войската за комунистическата дейност в страната” (съхраняван в АМВР, об. д. 13444 т.ІІ, л.454-456, 458-462. Копие. Машинопис) от том ІІ на КОМИНТЕРНЪТ И БЪЛГАРИЯ http://zamunda.net/details.php?id=361571&hit=1

„Габровска нелегална група (бандити)

Този отряд се зароди през есента на 1942 година, извърши няколко терористични убийства и саботажи. През лятото и есента на т.г. се развърна в състав от 250 души, сравнително зле въоръжен. В своите действия той се стреми да проникне главно към Горна оряховица, Павликени, Ловеч и презбалканската линия. При въоръжено въстание, главната му бойна задача ще бъде неутрализиране на Габровския индустриален център, парализиране на Г.Оряховския жп възел и прекъсване на жп връзката с Южна България чрез разрушаване на тунелите в Тревненската планина. Ако бъде въоръжен по въздушен път от нашите противници, този отряд би извършил мъчно поправими пакости в един от най-важните стопански райони на страната.”

По него време закона е постановявал, къщите на хора занимаващи се с противодържавна дейност да бъдат опожарявани с цел да не се използват от други членове на престъпната организация. А доколко това е справедливо може да се прецени, като се вземе предвид, че във въпросната къща е имало скривалище под печката с прокопан тунел към планината. В последствие тя бе възстановена с държавни пари и наследниците на убитата с гордост показваха скривалището като атракция.
           За пореден път организацията (БРП – БКП) бе обявена за престъпна със специален ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН приет от 38-то народно събрание, обнародван в ДВ бр. 37 от 5 май 2000 г. А в днешно време по всички показатели щеше да е в списъка на терористичните организации.
           Втората жена е убита малко след зловещия ден 9 ІХ 1944 г. При навлизането на съветските танкове в България, шумкарите слизат от планините и освобождават от затворите всички криминални и политически престъпници, в това число и роднините на ятачката. След като се прибират в село, те научават от доброжелатели, че въпросната жена пред полицаите е изразила желание собственоръчно да запали къщата. Разбира се, това е останало само на думи, но те са били достатъчни да подпишат смъртната и присъда.
          Изчезва от селото и в течение на няколко дни хората я чуват да плаче в местността „Лисичите дупки”, но никой не е посмял да отиде там. Какво са правили тези изверги с нея, никой не знае. В последствие се чува и истрел. Тялото не е намерено. По късно намират главата в една река, далеч от местопрестъплението. Ще подчертая отново, че тя не е извършила нищо, освен да каже няколко непремерени думи. И заплаща за тях с живота си по мъчителен начин.
          Но това явно не е достатъчно за комунистите –  носители на „новия хуманен строй”. Мъжът и е пратен в един от многото концлагери, явно с указание да бъде убит, защото не се връща жив от там. Къщата им е конфискувана и се ползва като канцелария на кметския наместник. Така, че и на двамата не се знае къде са им гробовете, та минавайки от там, поне някой случаен пътник да запали свещ.
          С това привършвам историята в която се разказва как българи са убивали българи. И за какво! Постарах се да изложа само фактите. Преценете вие...
          Ще добавя само, че наследниците на извергите са тук, сред нас. Не се срамуват от това, което предшествениците им са причинили на българския народ! Не съжаляват! Не искат прошка! Не се отричат, дори се гордеят с миналото си! И прикриват хищническата си природа зад паметници на фалшиви герои, в същност бандити! На фалшиви освободители, в същност окупатори! На фалшиви вождове, в същност пияници-майкопродавци, психясали сифилистици или най обикновенни садисти (Димитров, Ленин, Сталин...)
          Наследниците на извергите са тук, сред нас! Откраднаха всичко, което може да се открадне. И се гаврят – „Нали това искахте бе, демокрация. На ви демокрация”. И продължават да убиват! Убиват народа икономически (засега), бавно и методично, със садистично удоволствие. Това го отработиха на времето в Украйна. Тогава принудиха хората да ядат трупове! На хора!

А как смятате, какво биха сторили утре, ако отново им паднем...?




Гласувай:
4



1. germantiger - ...
13.08.2013 19:32
БАТАК - ПОМАЦИ (българи "нали") клали българи!
После и други.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: encho1
Категория: История
Прочетен: 244151
Постинги: 38
Коментари: 30
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930