Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2021 18:19 - Уникален принос на енерГЕПИйната мафия в световната наука
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Най-накратко откритието на (из)родната енерГЕПИйна мафия може да се нарече БЯЛА ДУПКА. Тя е като черната дупка, само че се нарича бяла. Първото съобщение за великия научен пробив направи днес Електроенергийния системен оператор (ЕСО), в традиционната си седмична справка за енергийния баланс на страната.
Вие ще сте сред първите щастливци, които ще пият вода от извора.

image

Виждате ли ги? Две в едно? Една таблица с цели две бели дупки. Строго казано дупката е една, а втората (дясната) е нещо като дъщеря на първата. Съмнявам се, че някъде по света има подобен енергиен баланс, независимо дали става въпрос за държава или регион и без значение за какъв времеви интервал се прави той. Но Бай Ганьо е безгранично тъпо парче.

Защо и как се получава така? Много просто!

В първата (лявата) бяла дупка трябва да има число и макар то да не е показано реално в тефтерите на ЕСО такова има. Какъв е проблема тогава и защо не го показват? Малкият проблем на енерГЕПИйната мафия е, че това число е ОТРИЦАТЕЛНО. И какво като е орицателно ще се запитате вие? Наистина няма никаъв проблем в празната клетка да се постави отрицателно число, ако не е ... Гоемият проблем на енерГЕПИйната мафия, който се състои в незнанието, как да се изчисли процентната разлика (последната колона) между отрицателно и положително число. Даааа....! До какво води кретенизма на мафията!!!

Има ли изход от тази задънена улица? Има и мафията го знае, но упорито не желае да играе по правилата, освен в краен случай, когато това е неизбежно. Вижте аналогична справка на ЕСО от преди около 11 месеца.

image

Виждаме, че под показателя Потребление имаме два показателя Износ и Внос. А в новата справка вместо тези два показателя се появява нов Салдо (износ - внос).

В началото на миналата 2020-та г. имаше период от около 2 -3 седмици, когато вноса на ток в България преобладаваше над износа от страната ни и тогава мафията беше принудена да въведе ред Внос, но само за кратко. Преди да се появи показателя Внос имаше само Износ, като само посветените се досещаха, че ставаше въпрос за НЕТЕН ИЗНОС, а не както е във втората таблица БРУТЕН ИЗНОС. Когато отново скриха вноса се появи Салдо, което по смисъл си е НЕТЕН ИЗНОС. Защо се играят тези безумни игрички? Защото трябва да се краде, другари! Ама много да се краде!

След като разплетохме гениалното открите ви предлагам отново да разгледате първата таблица и по-специално последната и колонка. Всички числа, с изключение на първото и последното са ОТРИЦАТЕЛНИ. Първото, най-горното, е практически равно на НУЛА. Така остава единствено положително число - последното. То показва ръст от над 220% производство на ток от Водни електрически централи (ВЕЦ). Това е добре, имаше дъждове, но какво ще правим с всички останали отрицателни стойности?

Георги Котев











Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841890
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031